Andersens Steel Company har netop landet en ordre i millionklassen med et kinesisk firma, der er ved at bygge verdens største ålefarm.
Egtved: Verdens største ålefarm er ved at blive bygget i Kina. Et anlæg, der samlet vil fylde hele 54 hektar og producere omkring 15.000 tons ål om året.
Dele af det kæmpe anlæg er danske og bliver produceret hos Egtved-virksomheden Andersens Steel Company.
I sidste uge kunne indehaver Christian Andersen og salgsansvarlig Bjarke Lund rejse hjem fra Kina med en underskrevet millionordre.
De næste måneder får Christian Andersen, der i 2015 blev uddannet klejnsmed, travlt med at producere 560 børstemaskiner til den kinesiske ålefarm, der skal leveres i midten af december.
Børstemaskinerne renser vandet hos ålene for bundslam og rester af foder. - Med den ordre fordobler vi i år vores omsætning i forhold til sidste år, fortæller Christian Andersen stolt.
Men en yderligere fordobling venter i 2020, da den første del af ordren på de 560 børstemaskiner kun udgør en tredjedel af den samlede ordre.
Til foråret skal Andersens Steel Company levere yderligere 1000 maskiner til ålefarmen. ANNONCE Verdens største ålefarm Andersens Steel Company skal i alt levere 1560 børstemaskiner til en kinesiske kunde, der er ved at bygge verdens største ålefarm i den kinesiske provins Fujian.
Ålefarm-projektet er budgetteret til omkring to milliarder kroner. Den samlede anlæg vil fylde hele 54 hektar med produktionsbygninger. Ålefarmen vil komme til at producere omkring 15.000 tons ål om året.
Til sammenligning producerer de største europæiske ålefarme omkring 1.500 tons om året. Der går op til to år, før projektet står færdigt, men den første fase tages allerede i brug i begyndelsen af 2020.
Alt skal fungere perfekt Det er kun to år siden, Christian Andersen overtog virksomheden, der dengang hed Ma-Tech. Af helbredsmæssige årsager hos den tidligere ejer, havde virksomheden stået lidt i stampe i en årrække, inden Christian Andersen tog over.
Siden er forretningen vokset stødt og roligt og har altså nu taget et stort hop fremad.
Det var den tidligere ejer Leif Juhl Pedersen, der for godt 30 år siden opfandt børstemaskinen. Det er den samme type maskine, kineserne har bestilt, dog med en række ændringer. - Kineserne havde en masse ønsker til forbedringer og justeringer, for at de kunne føle sig helt sikre på, at de ikke kan samles forkert, og at det kan holde.
Går noget i stykker, er der meget langt derud for at hjælpe dem. Så det hele skal fungere så perfekt, at en ufaglært kinesisk medarbejder kan samle maskinen og få den til at køre perfekt igen, forklarer salgsansvarlig Bjarke Lund og fortæller videre, at kineserne lagde stor vægt på Christian Andersens dygtige håndværk og finish.
Christian Andersen og Bjarke Lund har kendt hinanden, siden de begge i sin tid gik på landbrugsskole, og siden har de i anden sammenhæng arbejdet sammen. Da Andersens Steel Company kom i spil i forhold til den kinesiske ordre, blev Bjarke Lund ansat, da han har et stort kendskab til og erfaring med handel i Asien. - I Danmark handler det meget om pris. Det gør det ikke i Kina.
Der handler det især om netværk og kontakter, og det handler om at forstå deres kultur, forklarer Bjarke Lund.