I 2015 blev han uddannet som voksenlærling med karakteren 12.

Den 24. september 2019 gav han et håndslag af dimensioner, da en ordre i millionklassen blev indgået med en kinesisk kunde, der er ved at etablere verdens største ålefarm.

Den Egtved-baserede virksomhed med ejer Christian Andersen ved roret så dagens lys for godt to år siden, og for nyligt var virksomhedsejeren på besøg i den kinesiske provins Fujian for at mødes med kunden, der havde været forbi virksomheden i Egtved hele to gange for at besigtige Andersens Steel Companys installationer og kvalitet.

Det var Christian Andersens innovation, høje kvalitet og fejlfri finish, der vandt den kinesiske kundes ordre.

Intet mindre end perfektion kan gøre det, når man er ved at bygge verdens største ålefarm med et projekt, der er budgetteret til 2 mia. kr.

Den første ordre sikrer således Andersen Steel Company en omsætningsstigning på 200 pct. allerede efter andet regnskabsår.

Og det stopper ikke her. Denne ordre er blot en ud af tre, som vil komme løbende de næste to år – første levering er i december 2019.

Imponerede kinesere Christian Andersen havde lyttet til, hvilke behov der skulle opfyldes for at imødekomme projektets kvalitetskrav: - Det var min første tur til Kina, så det var en lærerig tur med mange nye indtryk.

Det var vigtigt for mig at se projektet for at se, hvilke muligheder det vil give min forretning, og hvilke behov der skulle til for at lande ordren, udtaler Christian Andersen, som allerede har planlagt de første investeringer i sin virksomhed, der dog allerede er velforberedt på håndteringen af en ordre af denne størrelse og kaliber.

Der er allerede foretaget flere investeringer i automatisering for at optimere produktionen og de interne processer – et faktum som ikke gik de kinesiske investorers næser forbi. - Den kinesiske kunde havde været på besøg i mit værksted med hele fire repræsentanter og var særligt imponerede over, hvordan jeg havde opgraderet maskinerne, ligesom at de anerkendte min finish, siger Christian Andersen med slet skjult stolthed.

Yderligere investeringer og forøget mandskab Virksomheden vil gennem den kommende tid foretage yderligere investeringer for at være sikker på at kunne imødekomme den store efterspørgsel, der opleves, specielt i rustfri stål og PE-materialer.

Selvom det færdige resultat kommer til at stå i Kina, vil investeringerne uden tvivl skabe arbejdspladser i Egtved-området, da der blandt andet bliver behov for montagearbejde til de mange emner. - Hos Andersen Steel Company lægger vi vægt på altid at levere kvalitet til tiden og at være den stabile leverandør i metalindustrien – både for den store og for den lille kunde.

Udover godt håndværk vinder vi på, at vi lytter til kunden og finder en løsning.

Det vil også skinne igennem i denne ordre, siger Christian Andersen, som er glad og stolt over den nyligt lukkede ordre, men som også formår at bevare det kølige overblik – også over fremtiden.

Første levering til projektet vil nemlig allerede finde sted midt i december, så virksomheden er i fuld sving med produktionen til den store ordre. - Vi har været i dialog med kunden gennem hele købsprocessen, og jeg har benyttet mine mangeårige erfaringer med opførelse af flere projekter inden for landbrugs- og fiskeindustrien i Kina, fortæller sales manager for Andersen Steel Company, Bjarke Lund, der har været en vigtig brik i spillet med at formidle gedigent håndværk til de kinesiske investorer – en opgave der lykkedes til punkt og prikke.

Læs artiklen her.